Menu Close
haven container

Belangrijk om rekening mee te houden wanneer je importeert uit China

 

Importeren uit China wordt natuurlijk al sinds jaar en dag gedaan. Ondanks de stijgende transportkosten blijkt dat nog altijd veel mensen kiezen voor producten uit Azië, maar waarom? Uiteraard liggen de kosten vaak een stuk lager en kan een bepaald product volledig naar eigen wens worden geproduceerd. Mits de aantallen voldoende zijn natuurlijk. Toch blijkt dat er nog wel een aantal belangrijke zaken zijn om rekening mee te houden wanneer je er al bedrijf voor kiest om spullen uit China te importeren. Om je een idee te geven wat hier allemaal bij komt kijken, hebben we een aantal praktische tips voor je die je hierbij kunnen helpen. Heel ingewikkeld is het niet, maar het is wel van belang dat je alles goed regelt.

Het vinden van de juiste leverancier

Op het moment dat je producten wilt gaat importeren uit China, is het belangrijk de juiste leverancier te vinden. Waar je in Nederland of Europa nog wel even een keer een bezoekje kunt brengen aan de fabriek, doe je dit in China natuurlijk niet zo snel. Belangrijk is dus om een ‘agent’ in arm te nemen, die je hierbij kan ondersteunen. Deze mensen weten namelijk exact hoe het werkt in China en kunnen je koppelen aan de juiste leverancier die aansluit op wat jij zoekt. Uiteraard kun je ook zelf op zoek gaan, maar de kans dat je dan geen idee hebt waar je moet beginnen is dan vrij groot.

Ga voor kwaliteit

Ondanks het feit dat producten uit China vaak worden geassocieerd met mindere kwaliteit, hoeft dit absoluut niet het geval te zijn. Er zijn namelijk ook voldoende mogelijkheden voor hoogwaardige producten. Uiteraard hangt hier dan wel een wat ander prijskaartje aan, maar dat is het vaak meer dan waard. Door gebruik te maken van een agent, kun je een stuk sneller schakelen. Het opvragen van een sample en laten versturen naar Nederland duurt natuurlijk vrij lang en ook heb je de kans dat het daadwerkelijke product hier van afwijkt. Kies je voor een agent, dan zijn de lijntje veel korter en zal het product ten opzichte van het ontvangen sample identiek zijn.

Verkopen binnen de EU

Het lijkt allemaal heel eenvoudig. Je importeert een product uit China en deze verkoop je vervolgens met een flinke marge door in Nederland. Dat kan uiteraard, echter dient je product dan wel te voldoen aan de europese richtlijnen. Dat wil zeggen dat het product is voorzien van de juiste certificeringen, maar ook ben jij als verkopende partij verantwoordelijk voor onderhoud, reparaties en ook garantie van de producten die je verkoopt. Wees je er dus heel goed van bewust dat er een flinke verantwoordelijkheid op je schouders rust op het moment dat je het besluit neemt om goederen uit China in Nederland te gaan verkopen. Voldoe je namelijk niet aan de gestelde eisen, dan kun je hiervoor flinke boetes opgelegd krijgen. Je kunt dus maar beter van te voren alles goed hebben geregeld, voordat je straks voor een onaangename verrassing komt te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *